Brochures en catalogi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Behalve de eisen aan uw drukgegevens dient u voor brochures en catalogi nota te nemen van de volgende bijzonderheden.

Op grond van onze geautomatiseerde workflow kunnen wij helaas geen (ingeslagen) dubbele pagina’s verwerken. Stuur ons daarom de doorlopende afzonderlijke pagina’s in een PDF-bestand. Wanneer u ons afzonderlijke bestanden voor elke pagina stuurt, benoemt u deze dan als volgt: bijv. “Brochure_01.pdf“, “Brochure_02.pdf“, enz. De catalogusomslag moet kant-en-klaar ingeslagen in O1 (omslagpagina 1 of titel) en O4 (omslagpagina 4 resp. laatste buitenpagina) worden benoemd.

Voor uw eigen zekerheid adviseren wij om het aantal pagina’s in uw document aan te geven. Wanneer de paginering ontbreekt, kan voor een juiste volgorde van de pagina’s niet worden ingestaan.

Fonts en belangrijke informatie als logo’s, adressen, teksten, enz., die niet mogen worden doorsneden, moeten op een afstand van ten minste 5 mm (indien mogelijk meer) van de rand van het eindformaat worden geplaatst. Maak a.u.b. geen gebruik van decoratieve witte of gekleurde randen resp. outlines. Vooral bij kleine formaten als Q6, DIN-A6 en DIN-A5 adviseren wij u al bij de vormgeving rekening te houden met deze richtlijnen.

 

Brochures

Bij het vouwen van brochures met een groot aantal pagina’s is er de neiging, dat de middelste pagina’s naar buiten geduwd worden. Hierdoor “kruipen” de tekstblokken geleidelijk naar buiten toe en steken als gevolg trapsgewijs uit. Om ervoor te zorgen dat objecten als paginanummers, lijnen en andere elementen die zich dichtbij de rand bevinden niet worden doorsneden of te dicht bij de rand van het papier komen te staan, dient u al bij het samenstellen van drukgegevens rekening te houden met de margetoename.

 

 

De margetoename kunt u berekenen met de volgende formule:

Aantal pagina’s binnenwerk: 4 x papiergewicht: 1000 = verdringing

Voorbeeld voor 48 pagina’s binnenwerk en 135 g/m² papier:

48 pagina’s: 4 x 135 g/m²: 1000 = 1,62 mm ≈ 1,6 mm

Deze 48 pagina’s hebben een verdringing van ongeveer 1,6 mm. Wanneer de stapel wordt gevouwen, worden de middelste pagina’s rond de 1,6 mm naar buiten geduwd. Wanneer de brochure vervolgens op deze plaats wordt gesneden, zijn de binnenste pagina’s 1,6 mm minder breed. Dat is heel goed te herkennen aan de afstand van de paginanummers of andere objecten die dicht aan de rand van het papier staan.

 

Catalogi

Houd bij het aanmaken van uw drugegevens a. u. b. rekening met de desbetreffende rugbreedte van de catalogus en stel voor de omslag kant-en-klare, ingeslagen gegevens samen

 

De rugbreedte van de catalogus kan als volgt worden berekend:

Aantal pagina’s binnenwerk: 2 x papiergewicht: 1000 = rugbreedte

Voorbeeld voor 128 pagina’s binnenwerk en 135 g/m² papier:

128 : 2 x 135: 1000 = 8,64 mm

 

Samenvatting:

Doorlopende afzonderlijke pagina’s in één PDF-document
Plaats fonts en belangrijke informatie als logo’s, adressen, teksten o. d. die niet mogen worden doorsneden, op voldoende afstand van de eindformaatrand – wij adviseren een veiligheidsmarge van min. 5 mm
Houd rekening met het “kruipen” bij brochures
Lever de catalogusomslag incl. rug van de catalogus ingeslagen aan

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.